top of page

Bruidsfotograaf Eric

Als kind was ik altijd al gefascineerd door fotografie en dat heeft mij niet meer losgelaten. Op een zeker moment besloot ik mij na het volgen van een basiscursus te verdiepen in portretfotografie. Het vastleggen van mensen sprak mij aan en dan voornamelijk het vangen van een stukje eigenheid en karakter in beeld. Hierbij fotografeer ik het liefst vanuit een spontane en ongedwongen sfeer, zonder te veel te sturen op poses. Portretten komen hierdoor natuurlijk over en daar ligt wel mijn voorkeur.

 

Deze stijl heb ik uiteindelijk overgenomen bij het fotograferen van bruiloften. Spontaan, ongedwongen en natuurlijk ogend beeld. Bruidsfotografie kwam op mijn pad via een goede kennis die mij vroeg of ik zijn bruiloft wilde fotograferen. Ik moest wel even slikken want een huwelijk vastleggen, dat is niet iets wat je zomaar even doet. Vervolgens besloot ik een workshop te volgen bij een hele goede bruidsfotograaf en fotografeerde hierna de trouwdag van mijn kennis. Een dag waarin liefde en verbondenheid centraal stonden. Met blije mensen die samen genoten van alle bijzondere momenten. Ik was vervolgens verkocht aan het fotograferen van bruiloften. Een huwelijk in beeld brengen is gewoon het leukste wat er is. Foto’s van alle bijzondere momenten van een trouwdag geven achteraf een blijvende herinnering. Dit is zeer waardevol voor mensen. Bij het terugkijken van een bruidsreportage de dag opnieuw beleven is het mooiste aandenken.

 

Tijdens het fotograferen van een bruiloft ben ik zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig. Ik let scherp op wat er om me heen gebeurd en sta klaar met mijn camera om een huwelijk zo goed mogelijk in beeld te brengen. Belangrijke momenten, die ene traan, die schaterende lag, blije gezichten en de verbinding tussen mensen. Ik zet het om in blijvende herinneringen met mijn camera. Achteraf hoor ik bruidsparen regelmatig zeggen: “We hadden bijna niet door dat je er was”. Dan ben ik tevreden want het is belangrijk voor een bruidspaar om ongestoord te kunnen genieten van hun huwelijksdag.

 

Regelmatig volg ik workshops en trainingen om mijn vaardigheden te verbeteren en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de bruidsfotografie. Door gebruik van het juiste licht, compositie en de juiste context in een foto, vertelt het beeld uiteindelijk een verhaal. Een verhaal wat zorgt voor een blijvende herinnering en aandenken voor het bruidspaar. 

3J3A8242.jpg
bottom of page